Alles wat je altijd al wilde (en zou moeten) weten over rasterwalsen

    

Heb je je ooit afgevraagd hoe een hexagonale 60° rasterwals-gravering er eigenlijk uitziet? Of je verdiept in de rol die zo’n rasterwals speelt bij het bereiken van het beste drukresultaat op golfkarton? Met een eendaagse training, speciaal gericht op de golfkartonindustrie, geeft Apex antwoord op deze – en nog veel meer – vragen door het delen van relevante inzichten, praktisch kennis en belangrijke achtergrondinformatie op het gebied van rasterwals-technologie.

Alles over rasterwalsen

Zo’n 40 golfkarton-professionals uit de Benelux kwamen afgelopen juni naar het hoofdkantoor van Apex in Hapert om deel te nemen aan de eendaagse ‘Golfkarton Beginners Training 2017’. Specialisten van Apex behandelden in een serie presentaties alle aspecten van rasterwals-technologie en het belang ervan voor de golfkartonindustrie. Ze maakten bijvoorbeeld duidelijk hoe dankzij innovatieve lijmsets een betere golfkartonkwaliteit kan worden gerealiseerd, maar ook hoe lasergegraveerde keramische rasterwalsen de drukkwaliteit verhogen, en wat het belang is van goede rasterwals-reiniging en onderhoud.

CorrugatedSeminar2.jpg

Steffen Maeseele was een van de deelnemers aan de training. Hij is pas sinds enkele maanden aangesteld als productiemanager bij VPK Packaging: “Deze industrie is helemaal nieuw voor mij, dus ik moet aan de technische kant van ons productieproces nog veel leren kennen. Door hier alles over rasterwalsen te horen, kennis te maken met Apex en haar productiecapaciteiten, en tegelijkertijd contacten te kunnen leggen met andere mensen en bedrijven in deze industrie – en dat allemaal in slechts een dag – leg ik een stevige basis waarop ik verder kan werken.”

Apex_Steffen_Maeseele.jpg

Foto: "Deze training legt een stevige basis waarop ik verder kan werken" - Steffen Maeseele (VPK Packaging)

Rondleiding en live demonstraties

De deelnemers aan de training kregen een interessant ‘kijkje achter de schermen’ tijdens de rondleiding en demonstraties in de productiefaciliteit waar Apex jaarlijks zo’n 12.000 rasterwalsen produceert en renoveert. Apex-specialisten gaven de bezoekers uitgebreid uitleg over elke stap in het productieproces – van de visuele inspectie van het rasterwalsoppervlak, tot het gebruik van een revolutionaire plasma spray installatie voor het aanbrengen van een uiterst compacte en zuivere keramische laag op de rasterwals.

CorrugatedSeminar4.jpg

Volgens Leo Eg (Hoofd Technische Dienst bij Smurfit Kappa) biedt zijn deelname aan de training hem de gelegenheid zijn kennis over rasterwalsen verder te verbreden: “Ik stel het zeer op prijs dat we hier van dichtbij kunnen zien en ervaren wat er allemaal nodig is om een rasterwals helemaal goed te krijgen en de specificaties te kunnen garanderen. Ik ben onder de indruk van de kennis en vaardigheden van de mensen hier, en van het hoge niveau van kwaliteitscontrole tijdens het hele proces. Het vertrouwen dat wij hebben in Apex als een van onze ‘preferred suppliers’ wordt hier nog eens bevestigd.”

Apex_Leo_Eg.jpg

Foto: "Het vertrouwen dat wij hebben in Apex als preferred supplier wordt hier nog eens bevestigd" - Leo Eg (Smurfit Kappa)

‘Beter begrip van belang van rasterwalsen’

Voor Sven Ten Kulve (Productiemanager bij Dopak) was het de tweede keer dat hij aan de Apex-training deelnam: “Twee jaar geleden wilde ik me eens verder in rasterwalstechnologie verdiepen en ik was zeer tevreden met de informatie die ik van Apex kreeg. Omdat we er voortdurend naar streven onze prestaties naar een hoger niveau te brengen, leek het me een goed idee om ditmaal drie collega’s mee te nemen zodat we in staat zijn een optimaal resultaat te bereiken. Door deze informatie ook binnen ons bedrijf te delen, zullen onze mensen het belang van rasterwalsen beter begrijpen en die kennis in de praktijk toe kunnen passen.”

Apex_Sven_ten_Kulve.jpg

Foto: Door deze informatie ook binnen ons bedrijf te delen zullen onze mensen het belang van rasterwalsen beter begrijpen - Sven Ten Kulve (Dopak)

Ook in 2018 is er weer een Golfkarton Beginners Class op 4 oktober 2018. Inschrijven is al mogelijk via onderstaande button.

Schrijf je hier in voor de Corrugated Beginners Class

 

About The Author

Jeanine Graat is the Marketing Manager for Apex Europe, specializing in cooperative marketing strategies and is an 18 year veteran of the anilox industry.